Skupaj Smo Pripravljeni Na NeskonČne Spuste
O Nordici

Skupaj Smo Pripravljeni Na NeskonČne Spuste

Za vse, ki niso zgolj smučarji, ampak smučanje obožujejo.
Za vsakega smučarja, ki želi in poskrbi, da je prav vsak spust nepozaben.
Za tiste, ki svojo ljubezen do svežega pršiča predajajo naslednjim generacijam. Za vsakogar, ki živi za spuste po urejenih progah in izven teh.
Zato naši čevlji in smuči postajajo vaš sopotnik na pustolovskih spustih, o kakršnih si niste drznili niti sanjati, vse skupaj pa nas združujejo bolj, kot smo mislili, da je mogoče.
Skupaj smo ustvarili družino.
Čeprav je veter sprememb stalna napoved, nas to nikdar ni ustavilo - in nikoli se nismo predali.
Kajti vsi mi smo takšni - sledimo lastnemu kompasu, kamor nas že vodi. In stvari delamo po svoje.

Mi smo Nordica! Zaupate nam že od leta 1939.

I was born on the hills of Montebelluna
1939
kjer se srečajo severni vetrovi iz Dolomitov in nežni sončni žarki iz beneškega zaliva. Bil je oktober leta 1939, ko sta dva ljubitelja gora, Adriano in Oddone Vaccari, kot rokodelec in trgovec z usnejm združila svoje veščine ter znanje in s skupnimi močmi zagnala nov posel: izdelavo gorniških čevljev.
mountain boots
1950. leta
Po nekaj letih moje ime ni več pomenilo le pohodnih čevljev,
ampak je začelo pomeniti nekaj, kar je v prihodnosti s seboj prineslo ogromen uspeh: smučarske čevlje. Tri leta kasneje, pozimi leta 1960, je Italijan po imenu Zeno Colo odšel v Ameriko in v Skalnatem gorovju postal dvakratni svetovni prvak v alpskem smučarju. V svetovni vrh pa je s seboj odnesel tudi mene.
Skier
Magazine
Boot
Champion
Med letoma 1960 in 1980
Zahvaljujoč naprednim umom mojih ustanoviteljev sem rastla
in sčasoma postala prva izbira smučarjev, ki so iskali popolnost in natančnost. Začelo se je z usnjem, nadaljevalo z laminirano plastiko okrog notranjega čevlja, aluminijastimi zaponkami, indeksom upogiba - nenehno sem postavljala pravila modernih smučarskih čevljev. Do 80. let sem bila najuspešnejša v celotnem smučarskem svetu! Dvigovanje kristalnih globusov skupaj s Pirminom Zurbriggenom je postalo skorajda navada.
Formula One
Formula One
1990. leta
Proti koncu stoletja sem ob strani stala že več kot polovici tekmovalcev v svetovnem pokalu.
Med njimi mi je bil še posebej pri srcu mladi Norvežan Kjetil André Aamodt, večkratni svetovni in olimpijski prvak. Pravi rekorder v nabiranju neprecenljivih medalj, ob tem pa tudi eden prvih, ki je zaupal moji drugi plati: smučem. Takrat sem bila slavna … Ves svet me je poznal in mi zaupal kot ikoni, kot vodilni v stroki. Družina Benetton, moj novi lastnik, me je oblekla v zeleno in me naredila slavno v športnem svetu - vse od Formule ena do Moto GP-ja, ragbija … Moje ime je pomenilo sneg, a poznal me je vsak športnik, ne glede na svojo progo ali igrišče.
Zanatta Olympic
2002-2020
Mojo zgodbo je nadaljevala družina Zanatta. Z njihovo strastjo in zagnanostjo sem se zopet uvrstila v sam vrh, saj so z mano osvajali zlata olimpijska odličja.
Moji metki so najhitrejši. Naš ambasador Felix Neureuther se je od svetovnega pokala ravnokar poslovil, zdaj pa ponosno služim Južnotirolcu Dominiku Parisu. Skupaj z mano je že vse življenje: kar 4-krat sva skupaj premagala legendarno progo Streif v Kitzbühelu. Skupaj z njim sem spet postala zmagovalka v svetovnem pokalu in le nekaj mesecev nazaj znova vzdignila kristalni globus. To sezono smo Dobermanni pripravljeni, da znova zagrizemo! Zdaj sem odrasla in moje ime sije ponosno - kot v mojih zgodnjih letih. Z najnovejšimi, najbolj inovativnimi tehnologijami sem znova postala sinonim za mejnik - spet sem najhitreje rastoča znamka v smučarski industriji. Še naprej ponosno pišem zgodovino smučanja.
Olympic
»Zaradi strasti,
Zaradi posameznikov, ki kot ekipa delajo za Nordico,
Zaradi ljubezni do smučanja.

Jaz sem Nordica.«
80 years