Lucy Sackbauer

Bio & rezultati

Lucy Sackbauer je odraščala v Veilu v zvezni državi Kolorado, kjer ji je bilo smučanje položeno v zibko. Tekmovati je začela že v mladih letih, v srednji šoli pa ugotovila, da ji odgovarja tudi tehnika smučanja telemark. Trenirala in nastopala je v obeh disciplinah, da je bila lahko prav vsak dan na snegu. Kot študentka zdravstvene nege na Državni univerzi v Montani je na treninge in tekme nosila gradivo in študirala - vse za to, da je lahko čim več časa preživela na snegu.

Danes živi v kraju Ketchum v Idahu, kjer uživa v ravnovesju med svojim poklicem medicinske sestre na oddelku intenzivne nege ter profesionalnim smučanjem. Njeni največji karierni uspehi vključujejo zmago na tekmovanju Grand Targhee Big Mountain Telemark Competition, smučanje v filmu “Hell Yeah” in delo v bolnišnici St. Luke’s Hospital v Ketchumu med pandemijo, ko je bilo mesto Ketchum neslavno uvrščeno na najvišje mesto po številu okužb s covidom na prebivalca na svetu.

“Živim za to, da sem lahko zunaj, v hribih, da lahko smučam, zato je članstvo v družini Nordice zame velika čast,” pravi Lucy. “Že sicer sem imela srečo, da sem sodelovala s skupino žensk različnih porekel pri oblikovanju ženskih izdelkov naslednje generacije. Počutila sem se poživljeno, navdahnjeno, vključeno in slišano! Veselim se, da bom lahko še naprej pomagala ustvarjati varno okolje za ženske v smučarski skupnosti in sooblikovala prihodnje Nordicine izdelke.”