E-NOVICE REGISTRACIJA IZDELKOV KONTAKT
ZGODBE

Ekipa Nordice: Sierra Quitiquit

Svobodnega duha, a prizemljena.

 

SIERRA QUITIQUIT JE BLEŠČEČA, PLAVOOKA BLONDINKA. SMUČARKA PROSTEGA SLOGA, MODEL, MOJSTRICA JOGE, SURFERKA IN VIZUALNA PRIPOVEDOVALKA ZGODB IZ PARK CITYJA, UTAH. VIDELI STE JO LAHKO KAKO JE POPESTRILA WARREN MILLERJEV ‘TICKET TO RIDE’, SWEETGRASS PRODUCTIONOVO ‘VALHALLA’ IN LIEBER FILMSOV WINTER DREAMS’. PRAV TAKO JE KRASILA NASLOVNICE SKIINGA, POWDER, SKI, SKI JOURNAL IN GQ. BILA PA JE TUDI OBRAZ AMERIŠKE BLAGOVNE ZNAMKE EAGLE CLOTHING. IN TO JE SAMO ZAČETEK.

KOT OZVEŽUJOČ VETRIČ, PRIZEMLJENA, A NEVERJETNO SVOBODNEGA DUHA, SI SIERRA DRZNE ŠE NEKAJ KAR SI OD SIJAJNIH DNI STEINA ERICKSENA IN SUZI CHAFFEE NI UPAL NIHČE (KAR VPRAŠAJTE SVOJE STARŠE). SMUČANJE JE ZOPET NAREDILA ZABAVNO, LEPO IN SEXY. ZA KAR SE JI LAHKO SAMO ZAHVALIMO.

 

SKROMNI ZAČETKI

Sierra se je rodila v svobodnjaško smučarsko družino. Že pri dveh letih se je začela poditi po snegu, živela pa je v preurejenem šolskem avtobusu, skupaj s starši in tremi brati. “Zares je bilo edinstveno,” pravi. “Smučanje nam je pomenilo vse. Vedno smo trenirali, sledili tekmovanjem, razmišljali o smučanji. To je bil način življenja. Resnično nas je zapečatilo s strastjo.”

Sierrin oče je prejel svojo akreditacijo in treniral Ekipo Quitiquit. Tekmovalni dnevi so se za junior Olimpijko Sierro, končali po nesrečnem srečanju s snežnim topom, ki ji je poškodoval piščal, roko ter rebra. Vedno filozofsko razpoložena, Sierra pravi, da “so ji smučarska tekmovanja dala trdno tehnično podlago.”

Pri osemnajstih se je Sierri uspelo izogniti konvencionalni klasični izobrazbi in je študirala masažno terapijo na Kostariki. “Tam sem se zaljubila v surfanje,” pravi. “Ocean je tako prizemljujoč. Čudovit je bil občutek igranja in povezovanja z naravo. Nekega dne si želim odpreti šolo surfanja v Nikaragvi.”

Ko smo jo vprašali zakaj ni skušala preklopiti na snowbordanje, se je Sierra zasmejala. “Enkrat sem poskušala. Pri štirinajstih. Ampak že smučanja nikoli ni bilo dovolj.“

 

OSTATI OSREDOTOČENA

Na vprašanje kako se nekdo s toliko zanimanji opiše, Sierra odgovori. “Prvič in najpomembneje, sem človek. Moja strast je smučanje. Kot otrok nisem imela veliko. Vzgojena sem bila tako, da je pomembno trdno delo ter da cenim priložnosti, ki se pojavijo in sem hvaležna.”

Kako ostaja osredotočena, fokusirana skozi vse to? “Sem noro obsedena z zdravjem,” se smeji, “popolnoma predana zdravi prehrani in jogi. Zdrav življenski slog mi omogoča, da sem v pogonu. Prav tako sem navdušenka nad jogo in njeno kombinacijo duhovnosti in fizičnosti.”

Poleg smučanja in modelinga (poziranja), se je Sierra lotila še filmov, oz. kot ona temu reče “produkcije vsebine”. “Sem sorežirala in producirala spletno platformo, ki opisuje mojo zgodbo. Obožujem vizualno pripovedovanje zgodb. Pomembno se mi zdi, da se konstantno razvijaš in ohranjaš stvari sveže in si v pogonu.”

 

SREČANJE Z IZZIVOM

“Poziranje je fizično zelo zahtevno,” pravi. “Pokonci si ob treh zjutraj, greš takoj na ličenje, nato držiš joga pozo kakšno uro. Snemanje smučanja je enako zahtevno. Ja, res je, potujemo po celem svetu, vendar smo pokonci ob zori, prehodimo orgomno kilometrov na dan, vse samo zato, da dobimo super posnetek. Na srečo mi je ta kombinacija dela všeč.”

Kaj je njen nasvet vsem, ki začenjajo? “Sprašujte,” pravi. “Obdajte se z ljudmi, ki so modrejši in bolj talentirani kot vi. Bodite predani tistemu kar počnete, še posebej istim bednim opravilom in delu. Če imate strast do tega kar počnete in jo ohranite, potem vam bo uspelo.”

Sierra dojema “biti srečna”, kot svoj največji dosežek. “Če ste srečni, potem ste bogati.”

 

KAJ SLEDI?

“Rada bi poglobila svojo jogijsko prakso in se potopila v coaching za zdravje in wellness, tako, da lahko še bolj razvijem svoja orodja in širim svojo strast.”

Prav tako Sierra sodeluje pri televizijskem šovu imenovanem “Povezani”, ki povezuje njene avanture in športe z različnimi skupnostmi po svetu. Njen cilj je dvigniti zavedanje o ženskih pravicah ter okolju.

Producira tudi “High Vibes”, ki mu pravi “spletna serija, ki popelje sledilce v zaodrje mojega življenja, mojega dela in mojih strasti.”

 

ZAKAJ NORDICA

Letos je Sierra postala Športnica Noridce. “Moja pogodba za opremo (z drugo znamko), je potekla in testirala sem različne proizvajalce smuči,” pravi. “Smuči Santa Ana 178 so me enostavno vrgle s tira. Končno je nekdo naredil smuči za močne, agresivne ženske, ki zares znajo smučati in premikati meje! Smučam z 110 (mm širine) v celem snegu in 100 mm za vsakodnevne ture. Prav tako so mi všeč Astral 88. Izjemno lahke in super zabavne, kjerkoli. Novi Strider 130 Pro so popolni smučarski čevlji. In to res veliko pove, saj je mojim stopalom skoraj nemogoče ustrezati.”

 

 

“ČE IMATE STRAST DO TEGA KAR POČNETE IN JO TUDI OHRANITE, POTEM BOSTE USPELI.”

 

 

 

 

“SMUČANJE NAM JE BILO VSE. VEDNO SMO TRENIRALI, SLEDILI TEKMOVANJEM, RAZMIŠLJALI O SMUČANJU. TO JE BIL NAČIN ŽIVLJENJA. RESNIČNO SE JE ZASIDRALA STRAST V NAS.”

 

 

 

 

 

Sierri Quitiquit lahko sledite na sierraquitiquit.com.

Dave Fonda
PREBERITE TUDI
"Sledite nam in postanite del družine Nordica!"
NAROČITE SE NA E-NOVICE