E-NOVICE REGISTRACIJA IZDELKOV KONTAKT

Ambasadorji Nordice: Katia Griffiths

 

 

“V času odraščanja pravzaprav nisem imela nobenega pravega vzornika,” pravi španska smučarska senzacija Katia Griffiths. “Navdihujejo me vsi, ki si drznejo sanjati, se borijo za dobro stvar, sledijo svoji poti in ob uspehu ostajajo skromni - in moja mama, ki je pravi vzor moči in poguma.”

Čeprav rojena v Veliki Britaniji je Katia odraščala v sončni Španiji. Pri njenih 5 letih jo je mama peljala na smučanje v ANdoro - in tako se je začela vseživljenjska ljubezenska zgodba med Katio in smučanjem. Od popolne začetnice je prerasla v certificirano inštruktorico, tekomovalko v disciplini freeride, olimpijsko tekmovalko v disciplini slopestyle (halfpipe), športno manekenko in, pred kratkim, še ambasadorko Nordice.

Katia pravi: “Ko sem bila mlajša, sem na snegu počela vsega po malo, kar mi je dalo odlično osnovo. Ker je bil kasneje eden mojih trenerjev bivši gimnastičar, sem trenirala tudi gimnastiko in na skoke na trampolinih.”

Med bivanjem na Novi Zelandiji je Katio prijatelj, tekmovalec v disciplini freeride, navdušil in opogumil, da je s tekmovanjem pričela tudi ona. “Uvrstila sem se na 3. mesto in s tem dobila tudi prvega sponzorja,” pravi Katia. “To me je opogumilo, da sem vztrajala, nato pa preklopila na disciplino halfpipe.”

“Skoki in učenje novih trikov so me vedno privlačili,” pravi. “Takrat še ni tekmovalo veliko punc, zato sem smučala s fanti in se od njih učila. Gledanje posnetkov Sarah Burke me je navdušilo, da sem začela tekmovati.”

Nekega dne je prijatelj Katio pregovoril, da je poskusila disciplino pipeline. “Na začetku mi nič kaj ni bilo všeč, a bil je izziv - in vztrajala sem,” pravi. Prav ta vztrajnost je Katio pripeljala do karavane svetovnega pokala in uresničitve otroških sanj: Olimpijskih iger. V Sočiju je katja postala prva španska tekmovalka v olimpijski smučarski disciplini halfpipe.

Večno učenje, zabava in iskanje ravnovesja - to je Katiin recept za uspeh. “Ko sem tekmovala v disciplini halfpipe, nisem imela veliko časa za disciplino freeride,” pravi.

 

 

“Osredotočenost je pomembna, a tudi ravnovesje je treba znati poiskati. Stres zaradi želje po rezultatu in saniranja poškodb te lahko močno obremeni. Distanciranje od vsega mi je pomagalo, da sem spet začela ceniti gore in smučanje, a tokrat na povsem drugem nivoju. Nič ne preseže svežega pršiča v družbi prijateljev! To je občutek, zaradi katerega ima vse smisel.”

Kaj pa danes? “Vesela sem, da imam nekaj sponzorjev, ki me podpirajo. Ukvarjam se tudi s športnim manekenstvom in avanturističnim fotografiranjem. In kadar le lahko, poučujem smučanje.”

Lani je Freeski ekipa Nordice Katii v preizkus poslala nekaj smuči in smučarskih čevljev. “V trenutku sem se zaljubila vanje!” pravi Katia. “Od takrat sodelujemo.” Njene najljubše smuči so Santa Ana 110.

 

 

 

“Je najboljša od smuči, s katerimi sem smučala v zadnjem času. Zabavna, lahka in stabilna - z lahkoto se spoprime z vsemi razmerami.”

Kot ambasadorka Nordice Katia pravi, da bi “rada spodbudila več deklet, da začnejo smučati, so aktivne in uživajo v gorah in naravi. Nordica ponuja odlično kolekcijo za ženske in predana je nenehnemu razvoju svojih izdelkov. Super je delati s podjetjem, ki verjame v ženske v športu in jih podpira.”

Kaj je po Katiinem mnenju najpomembneje? “Pomembo je, da slediš svojemu srcu, se ob tem ne pozabiš zabavati in da izkoristiš vsako priložnost. Če si dovolj srčen in daš vse od sebe, ti bo uspelo!”

 

 

 

“[SANTA ANA 110] JE NAJBOLJŠA OD SMUČI, S KATERIMI SEM SMUČALA V ZADNJEM ČASU.
ZABAVNA, LAHKA IN STABILNA - Z LAHKOTO SE SPOPRIME Z VSEMI RAZMERAMI.”

 

Dave Fonda
PREBERITE TUDI
"Sledite nam in postanite del družine Nordica!"
NAROČITE SE NA E-NOVICE