E-NOVICE REGISTRACIJA IZDELKOV KONTAKT
ZGODBE

Stvari, ki ti jih smučarski inštruktor nikoli ne pove

Nadio Hachey & Suzie Black (povzel Dave Fonda)

 

V kolikor ste kdaj govorili s smučarskem učitejem, potem veste, da je zadev, ki vam jih lahko pove, preda, skoraj neskončno…

“Upogni kolena.”

“Upogni se v gleženju.”

“V takem snegu, smučaj bolj tako!”

Vse to nas je napeljalo k razmišljanju: ali obstaja kaj kar vam inštruktor nikoli ne pove?  

 

Za odgovore smo kontaktirali Nadio Hachey in Suzie Black, dva od Whistlerjevih najbolj iskrenih inštruktorjev. Prosili smo jih naj z nami delita nekaj skrivnosti, ki jih nikoli ne povesta drugim smučarjem. Videli boste, da so njuni odgovori tako zabavni kot razsvetljujoči.  

NADIO HACHEY - CSIA nivo 4, CSIA nivo 4 - član komisije, CSCF nivo 2. Vodja oddelka za odrasle skupine smučarjev pri smučarski šoli WhistlerBlackcomb. Sponzoriran s strani Nordice od leta 2005. Izbrane smuči: Dobermann Spitfire EVO, Enforcer 100, Patron, GT 84. Smučarski čevlji: GPX 130. Kadar Nadio ne smuča ali uči, se najraje sprehaja po plaži s svojo čivavo Chesterjem, igra ukele ali rešuje Sodoku.

1. Ne zaslužim gore denarja in se precej zanašam na napitnine. ( Namig, namig, pomežik, pomežik.)

2. Imam “mačka.” (Glej št. 6).

3. Res mi nisi všeč (ali potencialno še huje), resnično si mi zelo všeč.

4. To je moja prva sezona tukaj in še ne poznam vseh prog.

5. Nič nimam proti, da bi preživel svoj prosti čas s teboj. (Glej št. 1 , št. 6)

6. Sem Avstralec, živim v “omari” in imam 17 sostanovalcev. ( Glej št.1)

 

SUZIE BLACK - (CSCF nivo 2, APSI nivo 4), Trenutno: glavni vodnik za korporativne skupine Whistler Blackcomb; vodnik za Extremely Canadian. Zadnjih 15 let smuča na Nordici. Izbira smuči: LaNina 178 cm, smučarski čevlji Doberman WC 110.


1.a) Kdaj sem se končno spravila spat včeraj ponoči.


1.b) To je moja prva učna ura. Prva sploh.

1.c) Izgubili smo se.

Suzie pojasnjuje: “Da bi bil dober smučarski inštruktor, moraš biti odličen iluzionist. Včasih to pomeni, da snameš očala, dodaš malo bleščila za ustnice in se pretvarjaš, da si odlično razpoložen. Živimo v rezortih, kar pomeni, da smo strokovnjaki v funkcioniranju pri minimalnem spanju in zagotovitvi maksimalne zabave, ne glede na vse.”

2. “Smuči so ultimativna transformacija v svobodo.” – Warren Miller

Na kar Suzi zamišljeno dodaja: “Smučam, ker je ta občutek najverjetneje najbližje občutku kakršnega si zamišljam, da ti da letenje. Kadar me frustira, da se ne morem držati linije grbin ali ne morem doseči popolne angulacije v spodnjem delu nog, si postavim vprašanje zakaj sem tukaj. Zakaj sem začela smučati? Še so vprašanja na katera Google ne pozna odgovora. Mogoče je ta zakaj smučaš, eden od njih. Pobrskaj globoko v sebi.”

3. Sprosti se. Smučanje je zabavno.

Ja. Saj vem. To smo že vsi slišali. Suzie pove zakaj: “Napetost je tisto kar misliš, da moraš biti. Sprostitev je tisto kar pravzaprav si. Sprosti oprijem na palicah in zagotavljam ti, da se ti bo dan spremenil na bolje.”

4. Ali imajo tvoji možgani odprtih preveč zavihkov?

Zapri jih. Razmišljaj o eni stvari. Izpopolni jo. Pojdi dalje.

5. 5. Ljudje smučajo tako kot vozijo. To je samo moje opažanje, a sem prepričana, da imam prav.

Bodi pazljiv naslednjič, ko smučaš.

 

David Fonda
PREBERITE TUDI
"Sledite nam in postanite del družine Nordica!"
NAROČITE SE NA E-NOVICE