Izdelek je bil dodan v košarico

Parker Herlihy

EKIPA NORDICA
Parker Herlihy

NAZAJ

Parker Herlihy

United StatesBio & rezultati

Ime: Parker Herlihy
Datum rojstva: 22. november 1997
Ambasador

Mad River Valley v zvezni državi Vermont je pravo igrišče za zimske športe; in prav tu se je rodil Parker Herlihy. Začetki njegove poti in neskončne ljubezni do smučanja segajo v smučarsko letovišče Sugarbush, kjer se je mali Parker po strminah začel spuščati skorajda v trenutku, ko je shodil. S časom, učenjem in veliko željo se je naučil tudi vseh tehnik in veščin, z njimi pa je prišla tudi želja po smučanju z gora. “Smučanje je pobeg, nič ni boljšega kot šviganje po strminah dol in prijetno kramljanje s prijatelji na sedežnici na poti nazaj gor,” pravi Herlihy.

Svoje smučarsko mojstrstvo je Herlihy prikazal že pri rosnih 10 letih z osvojenim 2. mestom na tekmovanju Castlerock Extreme. Brez strahu se je pognal po nekaterih izmed tehnično najzahtevnejših terenov letovišča Sugarbush in dokazal svoje znanje, natančnost, kontrolo in nezamenljivo vnemo. “Ta izkušnja mi je res odprla oči - dojel sem, kakšen potencial ima gorovje Green Mountains. Takoj sem si želel raziskati raznovrstnost njegovega terena in se povezati z naravo - tako na pisti kot na divjih strminah.”

Z odličnimi veščinami in tehničnim znanjem je Herlihy še naprej napredoval, razvijal svoj talent in verjel, da zmore. Nestanovitne razmere in vreme Vzhodne obale Herlihyja niso vrgli z začrtane smeri - še naprej je pogumno osvajal strmine in globeli, ki jih ponujata Sugarbush in Mad River Glen. “Zaradi vsega tega sem postal bolj vsestranski in na splošno boljši smučar," pravi Herlihy. "Naučil sem se, kako se prilagajati hitro spreminjajočemu se terenu in kako smučati v različnih pogojih - od kot kamen trdega ledu do pršiča, segajočega do kolen.”

Trdo delo ga je pripeljalo do uspeha na freeski tekmovanju Ski The East Freeride Tour (STEFT). Sodniki so prepoznali Herlihyjevo mojstrstvo, športno podkovanost, dinamiko, lahkotnost in zanesljivost, ki jih je pokazal med igrivimi, a tehnično izjemno zahtevnimi spusti. Leta 2017 je prejel nagrado Flying Ryan Core Value - priznanje športnikom, ki utelešajo vrednote, brezmejni duh in strastno zapuščino navdihujočega freeskierja Ryana Hawksa. V svojih treh letih na turneji STEFT se je Herlihy dosledno uvrščal med prvih pet, svoj uspeh pa je kronal leta 2018, ko se je povzpel na najvišjo stopničko.

Herlihy svoj uspeh in vir motivacije pripisuje kolektivnemu in pustolovskemu duhu doline Mad River Valley. »Skupnost je oblikovala moje izkušnje. Odraščal sem na smučeh, obdan s skupino prijateljev. Vedno smo drug drugega spodbujali k še večjim trikom, višjim skokom, preseganju lastnih meja,” pravi Herlihy. "Strmejše kot je pobočje, višji kot je skok, več kot je smeha - tem boljše!”

Nordicina alpska oprema je Herlihyju olajšala dostop do gora in spust po njih. »ProMachine 130 je najpomembnejši del moje smučarske opreme. Čevelj je trden in odziven, kar mi pomaga pri manevriranju skozi drevesa in pri velikih hitrostih,« pravi Herlihy. »ProMachine pogosto združim s smučmi Enforcer Free 104. Razmere v gorah so pogosto res nepredvidljive, zato če nisem prepričan, kakšna bo podlaga, zgrabim 104. Jedro iz lesa balzovca in dve plasti kovine smuči umirita tudi na ledu, early rise profil konice ter rocker rep smuči pa omogočata dovolj lebdenja v globljem snegu.”

Avtor članka: Charudet Smith - Fotografije: Brooks Curran

Povežite se in postanite član družine Nordica!