NOVICE - KOLEKCIJA '22-'23

NOVI DOBERMAN 5 NOVO POGLAVJE

Please accept marketing-cookies to watch this video.

NOVA PREPOZNAVNA ČRNINA

VRHUNSKI TEKMOVALNI ČEVLJI IN SMUČI, OBLIKOVANE DO POPOLNOSTI. USTVARJENE ZA USPEH.
Nova kolekcija Dobermann je enako dobro videti kot deluje. Navsezadnje je blagovna znamka Nordica že od svojega nastanka leta 1939 sinonim ne le za zmogljivost, temveč tudi za oblikovanje. Za peto generacijo modela Dobermann smo želeli ustvariti videz, ki bi bil še posebej vreden legendarnega rodu kolekcije. Črni reliefni logotipi znamke Dobermann, ki so kovani neposredno v kalup za školjko, se svetijo na brušeni površini čevlja. Klasični logotip Dobermann krasi notranjo stran manšete čevlja in je povezan s prodornimi - in agresivnimi - rdečimi očmi, ki se pojavljajo na zadnji strani hrbtišča čevlja. Čevelj je odet v črno in je videti neopazen, kar kaže na njegovo izjemno zmogljivost.

TEHNOLOGIJE

ŠKOLJKA

Da bi revolucionarno preoblikovali kolekcijo Dobermann, smo začeli s školjko čevlja. Z oblikovanjem kar najbolj anatomske oblike notranjosti in zunanjosti čevlja smo lahko znatno zmanjšali prostornino - zlasti na območju srednjega dela stopala in pete. S tem smo povečali natančnost in odzivnost ter tako še dodatno povečali zmogljivost modela Dobermann.
V okviru naših prizadevanj smo skrbno analizirali in nato preoblikovali peto školjke ter zmanjšali celotno dolžino podplata - ne glede na velikost čevlja - za 5 mm. Zmanjšana dolžina podplata poleg večje stabilnosti školjke omogoča tudi bolj naravno upogibanje smuči in boljši izkoristek njenega polnega potenciala. Z dodatnim izpopolnjevanjem zasnove in konstrukcije školjke smo dosegli, da je čevelj bolj odziven in omogoča hitrejše prehode z robnika na robnik. Pri peti generaciji kolekcije Dobermann smo izboljšali tudi povezavo med školjko in manšeto, tako da smo povečali nagib čevlja naprej in tako izboljšali nadzor in odzivnost pri prehajanju med zavoji.
 • ANATOMSKA OBLIKA
 • OŽJA ŠIRINA V SREDNJEM DELU
 • MANJŠI VOLUMEN ČEVLJA
 • POVEČAN NAGIB NAPREJ

PODPLATI

Priročnost smo združili z izjemno zmogljivostjo, tako da smo za kolekcijo Dobermann razvili popolnoma nov podplat. Zaradi te nove zasnove podplatov ni več treba brusiti. Z višino, prilagojeno standardu ISO 5355, so podplati za čevlje Dobermann že iz škatle pripravljeni, da se vpnejo v vaše vezi. Da bi spodbudili intuitiven in enoten pristop k določanju velikosti, smo opustili tradicionalni britanski sistem določanja velikosti in se odločili za standard Mondopoint.
 • 5 mm KRAJŠI PODPLATI (VSE VELIKOSTI)
 • TRDNI PODPLATI - STANDARD ISO 5355
 • NOVI DVIŽNIKI. 3 mm - 4 mm - 5 mm

DVIŽNIK PETE

Na novo smo razvili tudi podplat Dobermann, da se popolnoma ujema z novo notranjo obliko čevlja. Vsak model je opremljen s 23- in 25-milimetrskimi dvižniki, ki jih lahko lokalni opremljevalec čevljev zlahka prilagodi.
 • NOV DVIŽNIK (MIN - MAX): MIN (23mm) MAX (25mm)

TEHNOLOGIJE

MANŠETA

Boljši čevelj zahteva boljšo manšeto.
Ne samo, da smo revolucionarno spremenili školjko Dobermanna - na novo smo si zamislili tudi njegovo manšeto. S pomočjo naše tehnologije Tri-Force smo ustvarili manšeto, ki se ponaša z neverjetno močno hrbtenico in gladko upogljivostjo, ki jo je mogoče prilagoditi za nadzor prenosa moči. To okrepi oporo in pospeši odzivnost, kar vam omogoča, da izkoristite svoj polni potencial. Vendar nismo spregledali estetskega vidika. Rdeče oči, ki izhajajo iz dopolnjujoče se gostote plastike, uporabljene v školjki, v kontrastu s črno školjko čevlja, se priklanjajo soimenjaku Dobermannu. Ta Dobermann je hiter in neustrašen, zato se ne drži nazaj.
 • NOVI POLOŽAJI ZAKLOPOV
 • ANATOMSKO PRILEGANJE
 • TRI-FORCE ZADNJA HRBTENICA MANŠETE

NOV DINAMIČNI PAŠČEK

Z občutkom za podrobnosti - in željo, da bi izkoristili vsako priložnost za izboljšanje zmogljivosti - smo za najnovejšo kolekcijo Dobermann ustvarili popolnoma nov pašček. Vsak pašček Dynamic Power Strap vsebuje določeno število elastičnih trakov, ki so stkani skupaj in prilagojeni edinstveni prožnosti in zasnovi vsakega čevlja iz kolekcije Dobermann. Ti izboljšani paščki povečujejo nadzor in odzivnost.
 • 2 OPCIJI: 3 IN 2 ELASTIČNA PAŠČKA

TEHNOLOGIJE

VLOŽEK

Novi Dobermann je veliko več, kot je videti na prvi pogled. To še posebej velja za vložek Heel Link Liner v čevlju.
Ta povsem nov vložek je skrit v revolucionarni školjki in je prav tako pomemben za izboljšanje Dobermannove legendarne zmogljivosti. Z novo patentirano tehnologijo je naš Heel Link opremljen s trakom, ki je všit na zadnji strani pete vložka in je povezan neposredno s sistemom zavezovanja. Z zavarovanjem vezalk se vložek zategne v vseh smereh, kar pritrdi peto nazaj v peti žep in se popolnoma prilega obliki vaše noge. Ta zasnova nam omogoča uporabo tanjšega materiala za vložek in izdelavo krajšega celotnega čevlja, saj je dolžina njegovega podplata krajša za 5 mm. Tanjši zgornji del vložka izboljša občutek in ustvari bolj odziven čevelj, medtem ko tanko Velcro zapiranje zagotavlja, da se zgornji del vložka premika skupaj z vašo golenico. Zaradi strateškega sistema šivanja spodnjega dela vložka se čevelj prilagaja obliki vašega stopala, ne da bi ustvaril točke pritiska. Da bi lahko še bolj prilagodili prileganje in zmogljivost čevlja Dobermann, vložek vključuje spojler s povezano dvodelno zasnovo. Za največji nagib naprej uporabite oba dela spojlerja ali odstranite pomožni vstavek, da ga zmanjšate. Novi vložek Heel Link Liner je boljši kot kadar koli prej, saj je hiter in neustrašen.

HEEL
LINK

HEEL LINK PRITRDI PETO V PRAVILEN POLOŽAJ IN SE POPOLNOMA PRILAGAJA OBLIKI VAŠEGA STOPALA.

DVOJNA NASTAVITEV
HITRI SPOJLER

STANDARDNA
POZICIJA

POZICIJA ZA NAJVEČJI
NAGIB NAPREJ

PREDNJE
ZAPIRANJE

ZAGOTAVLJA BOLJŠO POVEZAVO Z GOLENICO.

DOBERMANN LINIJA

DOBERMANN KOMPLET

 • NALEPKE ZA PRILAGAJANJE
 • VLOŽKI ZA V ČEVLJE
 • POMOŽNI VSTAVEK Z DVEMA NASTAVITVAMA ZA HITRI SPOJLER
 • NOVA KNJIŽICA Z NAVODILI
 • INBUS KLJUČI ZA NASTAVITEV NAGIBA
 • 5 mm DVIŽNIKI IN VIJAKI

POVEŽITE SE IN POSTANITE
ČLAN DRUŽINE NORDICA!

Dobermann 5 - Nordica - Skis and Boots – Official website

Izdelek je bil dodan v košarico