E-NOVICE REGISTRACIJA IZDELKOV KONTAKT

O NAS

75-letna tradicija in neprekosljiva zavezanost kakovosti sta odgovor na vprašanje, zakaj Nordica smuči in smučarski čevlji smučarjem na vseh ravneh zagotavljajo učinkovitost in udobje, torej vse, kar smučarji iščejo in potrebujejo.

Nordica izdeluje najuspešnejše izdelke za smučanje, ki jih odlikuje izjemna kakovost.

Vse, kar oblikujemo in naredimo, se začne pri iskanju rešitev, kako naj bo končni izdelek še boljši, še udobnejši ter kako naj še dodatno doprinese k izboljšanju smučarskih izkušenj v primerjavi z ostalimi izdelki na tržišču.

Prvi, drugi in tretji najpomembnejši kriterij pri izdelavi smučarske opreme je izboljšanje izvedbe smučanja.

Naša tradicija sega 60 let nazaj in o kakovosti naših inovacij govorijo izdelki sami. Izvedba, inovacije in smučarska strast so vgrajene v našo DNK.

1930

Po več letih izkušenj kot trgovca s kožami sta leta 1939 brata Adriano in Oddone Vaccari v mestu Montebelluna ustanovila podjetje Nordica, z namenom proizvajanja obutve za prosti čas. Šele v povojnih letih se je Nordica specializirala za izdelavo smučarske čevlje, a vendar so trg še veno oskrbovali s čevlji za tek na smučeh in plezalnimi čevlji. V tem času je bilo delo sezonsko, naprave pa ročne. Leta 1950 je Zeno Colò posodil ime smučarskemu čevlju Nordica, v istem letu pa je postal svetovni prvak z Nordico tako v spustu, kot tudi veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Aspen-u v Coloradu.

1960

Šestdeseta leta so prinesla radikalne spremembe. Leta 1963 se je prvič na trgu pojavile zaponke, kot jih poznamo na smučarskih čevljih danes. Ta sistem zapenjanja je bil zasnovan v Avstriji, prvo podjetje, ki ga je uporabilo, pa je bila prav Nordica. Kljub tej novosti, pa je kot največja revolucija obveljal poliuretanski zunanji čevelj. Za izdelavo takega čevlja so bili razviti različni kalupi (eden za lev in eden za desni čevelj) in posebna stiskalnica za plastiko. Leto 1968 je prineslo ključno odločitev za prihodnost Nordice: usnjeni zgornji del tradicionalnih modelov je bil plastificiran z zunanje strani in podaljšan.

1970

Nordica ustanovi svojo prvo podružnico v Združenih državah Amerike, ki je bila rezultat dogovora med Nordico in Rossignolom. Sledile so podružnice v Avstriji, na Japonskem, v Švici, Franciji in Nemčiji. Nordica je v teh letih pokrivala kar 30 % svetovne proizvodnje, kar je pomenilo 2.000.000 parov čevljev na leto.

2000

Leta 2003 je znamko Nordica kupila skupina Tecnica. Nova poslovna strategija je usmerjena v smučarski sektor, s posebnim poudarkom na tekmovalnih smučeh in tekmovalnem športu. Dobro sodelovanje med priznanimi imeni v smučanju in znamko Nordica potrdijo odlični nastopi v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Za znamko je to potrditev tekmovalnega duha in želje po številki ena v smučarskem športu.

2017

Leta 2006 Nordica predstavi XBI, popolnoma integriran sistem za izboljšanje ravnotežja. Leta 2009 Nordica praznuje 70 let uspešnosti in strasti; pomemben cilj dosežen po zaslugi velikega mednarodnega timskega dela, predlogov tekmovalne, freeski in testne ekipe in seveda zelo kakovostnih izdelkov, ki so po vseh teh letih potrdile visoko raven Nordica blagovne znamke.

"Sledite nam in postanite del družine Nordica!"
NAROČITE SE NA E-NOVICE