O nas

75-letna tradicija in neprekosljiva zavezanost kakovosti sta odgovor na vprašanje, zakaj Nordica smuči in smučarski čevlji smučarjem na vseh ravneh zagotavljajo učinkovitost in udobje, torej vse, kar smučarji iščejo in potrebujejo

   
       
            
       

           1930

       
           

Leta 1939, po letih izkušenj dela s kožami, sta brata Adriano in Oddone Vaccari v Montebellunu ustanovila podjetje “Nordica”, ki je izdelovalo obutev za prosti čas. V letih po koncu II. svetovne vojne, so se v podjetju “Nordica” specializirali v izdelavi smučarskih čevljev, kljub temu pa nadaljevali z oskrbovanjem trga s tekaškimi in plezalnimi čevlji. Delo je bilo še nadalje sezonsko, vsa oprema pa ročna. Leta 1950 je Zeno Colò dal ime Nordica smučarskemu čevlju ter revolucionarni podlogi, ki so jo oblikovali pri Colmarju. Zeno je s smučarskimi čevlji Nordica na Svetovnem prvenstvu leta 1950 v Aspnu (Colorado) postal svetovni prvak tako v smuku, kot tudi veleslalomu. Tako je smučarskemu čevlju, izdelanemu v tovarni v Trevignanu dal svoje ime.

       
   
   
       
            
       

           1960

       
           

Za 60. leta so bile značilne radikalne spremembe: 1963 leta je zaznamovala uvedba posebne zaponke oz. sistema za zapiranje smučarskih čevljev, ki so ga zasnovali v Avstriji, kot prvi pa smučarski čevelj z njim opremili v Italiji, v tovarni Nordica. Velika novost v tem letu je bil smučarski čevelj, ki je bil v celoti izdelan iz umetne mase (poliuretan); poleg tega so v tem letu razvili tudi posebne modele (enega za desni in drugega za levi čevelj) ter injekcijske stiskalnice. Leto 1968 je bilo ključno, saj so odločitve na tehničnem področju vplivale na prihodnost in velikost podjetja Nordica: zgornji klasični usnjeni del so zamenjali modeli s plastično prevleko iz poliuretana ali pvc-ja, smučarskim čevljem so dodatno dvignili manšeto.

       
   
   
       
            
       

           1970

       
           

Nordica je vzpostavila svojo prvo podružnico v Združenih državah Amerika, ki je bila rezultat dogovora med proizvajalcema Nordica in Rossignol. Poleg tega so se odprle še podružnice v Avstriji in na Japonskem ter v Švici, Franciji in Nemčiji. V tem času je Nordica pokrivala 30% svetovne proizvodnje, kar je pomenilo, da so letno izdelali 2.000.000 parov smučarskih čevljev.

       
   
   
       
            
       

           2000

       
           

Leta 2003 je blagovno ime Nordica kupila skupina Tecnica. Nova korporativna strategija je bila usmerjena v izdelavo smuči, s posebnim poudarkom na tekmovalne izdelke ter konkurenco. Povezava med znanimi smučarskimi imeni in blagovno znamko Nordica se je ponovno potrdila na zadnjem svetovnem smučarskem prvenstvu v St.Moritzu. Kot dodatna potrditev Nordica tekmovalnega duha je velika želja, da bi bili ponovno številka ena.

       
   
   
       
            
       

           2010 >

       
           

               V letu 2006 je Nordica predstavila XBI, popolnoma integriran sistem za izboljšanje ravnotežja. Leta 2009 je Nordica praznovala 70 let svojega delovanja in strasti; pomemben cilj je bil dosežen zahvaljujoč izjemnemu mednarodnemu skupinskemu delu, vrhunskim smučarjem, predlogom oseb, ki so skrbele za testiranja ter nenazadnje, visoko kakovostnim proizvodom, ki so v teh letih brez izjeme potrdili visoko raven izdelkov blagovne znamke Nordica. Dolgotrajen uspeh podpirajo medalje, ki so jih osvojili tekmovalci Giuliano Razzoli, Viktoria Rebensburg in Andrè Myhrer na zimskih Olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru.