O nama

Zahvaljujući naslijeđu, koje seže 75 godina unatrag, i nenadmašivoj posvećenošću kvaliteti, Nordica skije i pancerice omogućuju svakom skijašu, bio profesionalac ili rekreativac, performansu i udobnost koju želi.

   
       
            
       

           1930

       
           

Godine 1939., nakon godina iskustva u trgovini kožom, braća Adriano i Oddono Vaccari u mjestu Montebelluna osnovali su „Nordicu“, tvornicu za proizvodnju ležerne obuće. U poslijeratnim godinama Nordica se specijalizirala za pancerice, nastavljajući i pored toga isporučivati na tržište cipele za skijaško trčanje i penjanje. U to vrijeme rad je još uvijek sezonski rad, a oprema za proizvodnju ručna. 1950. Zeno Colò daje svoje ime jednoj Nordica pancerici i revolucionarnoj podstavi, koju je dizajnirao Colmar. Godine 1950.,na svjetskom prvenstvu u skijanju, održanom u Aspenu, Colorado, Zeno s Nordicom postaje svjetski prvak u spustu i u veleslalomu te svoje ime daje jednoj pancerici poduzeća iz Trevignana.

       
   
   
       
            
       

           1960

       
           

Šezdesete godine su godine radikalnih promjena: Godinu 1963. obilježilo je uvođenje kopče odn. mehanizma zakopčavanja koji je osmišljen u Austriji, a u Italiji prvi put primijenjen upravo od Nordice. Međutim, spektakularna inovacija te godine je pancerica proizvedena u potpunosti od poliuretana; razvijaju se posebni kalupi (jedan za lijevu, a jedan za desnu pancericu) i strojevi za lijevanje mase u kalupe pomoću tehnike ubrizgavanja. Godina 1968., koja sa sobom donosi odluke u sektoru tehnike, za poduzeće predstavlja ključnu godinu, što će utjecati na budućnost i opseg posla Nordice: kod tradicionalnih modela se gornjište, koje je još uvijek od kože, počinje plastificirati pomoću poliuretana ili PVC-a, a povećava se visina gornjeg dijela kalupa.

       
   
   
       
            
       

           1970

       
           

Kao rezultat dogovora između Nordice i Rossignola, Nordica osniva svoju prvu podružnicu u Sjedinjenim Američkim Državama. Otvaraju se druga prodajna mjesta u Austriji, Japanu, Švicarskoj, Francuskoj i u Njemačkoj. U to vrijeme Nordica pokriva 30% svjetske proizvodnje i ostvaruje godišnju proizvodnju od 2,000,000 para pancerica.

       
   
   
       
            
       

           2000

       
           

Godine 2003. Tecnica-grupa preuzima marku Nordica. Nova poduzetnička strategija usredotočena je na sektor skijanja, s posebnom pozornošću na racing-proizvodima i natjecateljskom sektoru. Poseban odnos između nekih poznatih imena u skijanju i Nordica brandu potvrđen je i odličnim nastupima na svjetskom kupu i na svjetskom prvenstvu u Sankt Moritzu. Dodatna potvrda natjecateljskog duha Nordice i snažne želje da opet postane broj jedan.

       
   
   
       
            
       

           2010 >

       
           

               2006. Nordica predstavlja XBI, potpuno novi integrirani sustav koji poboljšava ravnotežu na skijama. Godine 2009. Nordica slavi 70 godina učinkovitog i strastvenog rada strasti; tako je Nordica zahvaljujući izvrsnom timskom radu na međunarodnoj razini, zahvaljujući racing- i freeski-sportašima, prihvaćenim prijedlozima nakon testiranja proizvoda i, naravno, zahvaljujući proizvodima visoke kvalitete koji su tijekom svih tih godina uvijek nanovo potvrđivali visoki razinu, postigla značajan cilj. Dugoročni uspjeh potvrđen je i na Olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru, i to medaljama Giuliana Razzoli, Viktorije Rebensburg i Andrèa Myhrer.